دو هفته پیش، دو پسر حجت الاسلام صدیقی به اتهام تخلفات و زدوبندهای مختلف توسط مراجع قضایی دستگیر شدند.
پایگاه خبری تحلیلی احرارگیل:
جزئیات جدیدی از ارگان بازداشت کننده و اتهامات دو پسر کاظم صدیقی رئیس ستاد امر به معروف کشور و امام جمعه موقت تهران منتشر شد.
بر اساس آنچه دفاع پرس(خبرگزاری دفاع مقدس) منتشر کرده، «فرزندان کاظم صدیقی با همکاری قوه قضائیه توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شدند.»
این خبرگزاری با تاکید بر اینکه «فرزندان کاظم صدیقی به اتهامات اقتصادی بازداشت شدهاند»، نوشته است: «گویا روند برخورد با فساد پس از سخنرانی رهبر معظم انقلاب در جمع استانداران و هشدار به کارگزاران نظام و نزدیکانشان نسبت به فعالیتهای اقتصادی و تاکید بر مقابله با فساد سرعت گرفته است.»/خبرانلاین
دو هفته پیش، دو پسر حجت الاسلام کاظم صدیقی به اتهام تخلفات و زدوبندهای مختلف توسط مراجع قضایی دستگیر شدند.
به نقل از فارس، یک منبع آگاه ضمن بیان این خبر گفت: پرونده متهمان با دقت و حساسیت ویژهای در حال پیگیری است و دستگاه قضایی مصمم است تا بدون تأثیرپذیری از جنجالهای رسانهای، به صورت کاملاً تخصصی و مستقل به این پرونده رسیدگی کند.
این منبع تأکید کرد: نظام جمهوری اسلامی در برخورد با فساد کوچکترین گذشتی ندارد و همانگونه که بارها شاهد بودهاید، بدون ملاحظه شخص یا گروه خاصی، با متخلفان برخورد قاطع خواهد شد. نتایج نهایی پس از تکمیل مراحل قانونی، به صورت رسمی اعلام میشود./فارس
پ.ن: هنوز مشخص نیست چرا این خبر پس از دو هفته افشا شده یا اینکه دقیقاً چه تخلفاتی منجر به بازداشت آنها شده است.
تسنیم/
هنوز جزئیاتی از دلیل بازداشت منتشر نشده است.
همچنین گفته میشود پرونده متهمان با دقت و حساسیت ویژهای در حال پیگیری است و دستگاه قضایی مصمم است تا بدون تأثیرپذیری از جنجالهای رسانهای، به صورت کاملاً تخصصی و مستقل به این پرونده رسیدگی کند.
غلامحسین محسنی اژهای پیش تر گفته بود با فاسد باید برخورد بدون تبعیض داشته باشیم و نباید افراد را در فسادی که مرتکب شدهاند از هم جدا کنیم.
به نقل از تابناک/
دستگیری فرزندان امام جمعه موقت تهران
پیشینه ماجرا و اتهامات احتمالی
برخی گزارشها این خبر را به ماجرای ثبت سند برخی از اماکن و زمینها به نام حجت الاسلام کاظم صدیقی توسط دیگران ربط میدهند .یعنی احتمالا فرزندان صدیقی تلاش کردهاند با جعل امضا، اموال و داراییهای رانتی را به نام پدر و با امضای او ثبت کنند، این برخلاف روال معمول در میان سیاستمداران است. آنها معمولا اگر داشتههایی دارند سعی میکنند به اسم فرزندان یا اطرافیان خود بزنند تا از گزند رسیدگیهای در امان باشند. اما اینجا داستان به گونه دیگر رقم خورده است و البته اولویت برخورد هم با فرزندان بوده است.
این پرونده واکنشهای تندی را در فضای عمومی به دنبال داشته است. هادی یک روزنامهنگار، در مصاحبهای اشاره کرده که پیشتر نیز یک قاضی پرونده فساد چای آلوده از فساد و رانتخواری فرزندان صدیقی پرده برداشته بود، اما به دلیل افشاگریهایش از کار معلق شده است. او معتقد است امامجمعهها مقدس نیستند و اگر فردی مانند صدیقی در اتهامات فرزندانش نقش داشته باشد، باید فوراً برکنار شود.
همچنین، یکی از فعالان رسانهای خواستار استعفای صدیقی از تمامی سمتهای سیاسی، عضویت در شوراهای مختلف و حتی بازپس دادن حوزه علمیه تحت مدیریتش شده است.
بازخوانی سخنان گذشته صدیقی
در واکنش به این ماجرا، سخنرانی قدیمی حجت الاسلام صدیقی در نماز جمعه سال ۱۳۹۵ مجدداً مورد توجه قرار گرفته است، جایی که او خطاب به خانوادهها گفته بود:
“والدین موظفند فرزندان خود را از فساد حفظ کنند و از ارتباط آنها با افراد آلوده و شبکههای جهنمی جلوگیری کنند؛ این رسالتی است که قرآن بر دوش والدین گذاشته است.”
این سخنان در تضاد با وضعیت کنونی او قرار گرفته و کاربران فضای مجازی به طعنه از دوگانگی رفتار و گفتار برخی چهرههای مذهبی-سیاسی انتقاد کردهاند.
واکنشهای عمومی
این خبر در شرایطی منتشر شده که جامعه ایران با اخباری مانند قتل الهه حسیننژاد و وایرال شدن اخباری از آزار زنان مواجه است. چه بسا این داستان فضای خبری و رسانهای را تا حدود زیادی تغییر دهد.
در این میان برخی کاربران با بیان “اگر حتی به امام جمعه هم نمیتوان اعتماد کرد، پس به چه کسی باید اعتماد داشت؟” به این داستان واکنش نشان دادهاند. در مقابل، برخی دیگر با توجیه مشکلات تربیتی و تفاوتهای فرزندان با پدران سعی در کمرنگ کردن ابعاد این ماجرا دارند.
با توجه به سابقه صدیقی به عنوان یک چهره مذهبی تأثیرگذار، برخی تحلیلگران معتقدند این پرونده میتواند ابعاد اجتماعی و سیاسی داشته باشد. از سویی، ممکن است دستگاه قضایی قصد نشان دادن برخورد بیطرفانه با فساد را داشته باشد، که اتفاق خوبی است. /تابناک