کد خبر:156918
پ
رسایی

خاتمی باقی بر فتنه، باغی بر نظام اسلامی

موضوع حضور سید محمد خاتمی برای ملاقات بارهبرمعظم انقلاب در بیمارستان را مطرح شد اما پاسخی که از سوی رهبر انقلاب دریافت می شود این است که «ایشان (خاتمی) باقی بر فتنه و باغی(۱) بر نظام اسلامی است و شرط بازگشت، عمل به همان آیه کریمه “الّا الذینَ تابُوا وَ أصلَحوا وَ بَیّنُوا” است.»

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی احرارگیل،بعد از طرح «نهضت عذرخواهی ملی» و تاکید نویسنده روزنامه جمهوری اسلامی بر اینکه: «هشدار که شاید هیچ وقت فرصت عذرخواهی نداشته باشیم… چنانکه با رحلت بزرگانی چون آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، بسیاری فرصت عذر خواهی را از دست دادند.» که نسخه دیگری از شعار شکست خورده «آشتی ملی» است، به یاد تعبیری از امام خامنه ای در باره سران فتنه افتادم.

چند سال قبل وقتی رهبر معظم انقلاب برای عمل جراحی در بیمارستان بستری بودند، با طراحی یک جریان سیاسی و به منظور بیرون آمدن از بن بست، در حاشیه جلسه دولت روحانی، یکی از وزرای دولت یازدهم واسطه می شود تا در فرصت دیدار و ملاقاتش با امام خامنه ای در بیمارستان، موضوع حضور سید محمد خاتمی برای ملاقات با ایشان در بیمارستان را مطرح نماید.

بر اساس آنچه به نقل از یکی از وزرای دولت اول آقای روحانی در مجلس شنیدم، این درخواست مطرح شد اما پاسخی که از سوی رهبر انقلاب دریافت می شود این است که «ایشان (خاتمی) باقی بر فتنه و باغی(۱) بر نظام اسلامی است و شرط بازگشت، عمل به همان آیه کریمه “الّا الذینَ تابُوا وَ أصلَحوا وَ بَیّنُوا” است.»

این جمله امام خامنه ای حکایت از آن می کند که فتنه سال ۸۸ یک دعوای شخصی یا حزبی و سیاسی نبود بلکه کودتایی علیه نظام اسلامی بود که برخی واقعیت را در آن کتمان کردند و آنچه بیش از هر چیز برای نظام اسلامی اهمیت دارد، دفاع از حیثیت جمهوریت و آرای مردم به عنوان حق الناس است و تنها راه بازگشت کسانی که در حق جمهوریت نظام ظلم کرده اند، طی کردن همان مراحلی است که در آیه کریمه ۱۶۰ سوره بقره ذکر شده، یعنی: توبه، جبران ضررهای وارده و بیان واقعیت.

اما استناد رهبر معظم انقلاب به آیه کریمه ۱۵۹ و ۱۶۰ سوره بقره، حکایت از دقت عالمانه ایشان دارد. شأن نزول این آیات در خصوص چند تن از مسلمانان همچون “معاذ بن جبل” و”سعد بن معاذ” و “خارجه بن زید” است که  از دانشمندان یهودی در خصوص بخش هایی از تورات (که با ظهور پیامبر اسلام ارتباط داشت) سئوال کردند، ولی آنان به جاى بیان حقیقت، آن را مخفى نگاه داشتند؛ و آنگاه بود که این آیه شریفه فرود آمد و هشدار داد که کتمان حقیقت، گناه بزرگى است و کیفرى سهمگین درپى دارد.

برخى از مفسیرین نیز معتقدند که این آیه شریفه، جهان شمول است و به همه کسانى که حقایق را کتمان مى‏ کنند، هشدار مى‏ دهد و مسئولیت کتمان حق و راه جبران آن را به آنها گوشزد می کند که راه جبران این کتمان، توبه و اصلاح مفاسدى که بر اثر کتمان حقایق دین پدیدار شده و نیز بیان آن حقایق است.

خاتمی و دو دوست فتنه گر دیگر او همانطور که مقام معظم رهبری به درخواست بی وجه علی مطهری در جلسه ای پاسخ دادند، به دلیل سوابقشان در حال حاضر مورد ملاطفت نظام اسلامی قرار گرفته اند و الا حکم بغی کننده بر نظام اسلامی مشخص است. محتوای آیه شریفه، همان چیزی است که در طول سال های بعد از فتنه ۸۸ بارها و بارها از سوی مقام معظم رهبری عنوان شده است.

از جمله وقتی در نشستی صمیمانه و صریح با حدود هزار نفر از دانشجویان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، یکی از دانشجویان در باره فتنه سال ۸۸ و عواقب آن سئوالی مطرح کرد، امام خامنه ای فرمودند: «در انتخابات سال ۸۸، آن کسانى که فکر می کردند در انتخابات تقلب شده، چرا براى مواجهه‌ با تقلب، اردوکشى خیابانى کردند؟ چرا این را جواب نمی دهند؟ صد بار ما سؤال کردیم؛ نه در مجامع عمومى، نخیر، به شکلى که قابل جواب دادن بوده؛ اما جواب ندارند. خب، چرا عذرخواهى نمی کنند؟ در جلسات خصوصى می گویند ما اعتراف می کنیم که تقلب اتفاق نیفتاده بود. خب، اگر تقلب اتفاق نیفتاده بود، چرا کشور را دچار این ضایعات کردید؟ چرا براى کشور هزینه درست کردید؟ اگر خداى متعال به این ملت کمک نمی کرد، گروه‌هاى مردم به جان هم مى‌افتادند، می دانید چه اتفاقى مى‌افتاد؟»

پ ن ۱: وقتی گروهی از مسلمانان که بر گروه دیگر ستم پیشه کرده و حاضر نیست به حق تن دهد ، “باغی و تجاوزگر” می باشد: «وَ إِنْ طائِفَتانِ مِنَ الْمُؤْمِنینَ اقْتَتَلُوا فَأَصْلِحُوا بَیْنَهُما فَإِنْ بَغَتْ إِحْداهُما عَلَى الْأُخْرى‏ فَقاتِلُوا الَّتی‏ تَبْغی‏ حَتَّى تَفی‏ءَ إِلى‏ أَمْرِ اللَّهِ فَإِنْ فاءَتْ فَأَصْلِحُوا بَیْنَهُما بِالْعَدْلِ وَ أَقْسِطُوا إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُقْسِطینَ» (حجرات آیه ۹)
این معنای لغوی واژه است. اما “باغی” اصطلاحی است در فقه امامیه و بر گروهی از مسلمانان که بر امام عادل یا بر گروهی از مسلمانان در حکومت امام عادل شورش کنند و نظام حکومت را به هم ریخته و پیمان بشکنند ، گفته می شود. باغی و شورشگر بر امام عادل ، مانند محارب با پیامبر است؛ که از لحاظ فقهی
احکام خاص دارد.

منبع: کانال تلگرامی حجت الاسلام حمید رسایی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.