برگی دیگر از جمعه های شهدایی احرار، این هفته گروه ایثارو مقاومت پایگاه خبری تحلیلی احرارگیل،نگاه دل شما همسفران را به تمثال مبارک مه رویانی جلب می کند که منادی مظلومین شدند ؛ سایه جنگ را از کشور برداشته و آرامش را با نثار خونشان به جامعه اسلامی مان هدیه دادند . «مدافعان حرم» نام گرفتند و دور حرم یار پرکشیدند تا دغلبازان را به حقیت دلدادگی معناباشند:
تنها کسانی بر زمین شرف قدم میگذارند که گذشتن را مثل کف دست بلد باشند و انقطاع را از همه چیزهایی که نفس میخواهد تمام و کمال انجام داده باشند.
ما آدمها وقتی شهوت قدرت و ثروت و تبرج و … وجودمان را بگیرد دیگر مستانه دروغ میگوییم و ادا و اطوار در میآوریم فارغ از اینکه همیشه در نگاه انبوه عوام چشم هایی هست که میتواند راستی را ببیند. اما ما مثل کبک در برف آنقدر جلو می رویم تا صبر آنها تمام میشود و ناگهان سیلی به گوشمان می زنند که بیدار شو وقت رستاخیز است.
برخی از کسان هم هستند که اگرچه تعدادشان از ناکسان کمتر است اما آنها همان هایی هستند که به قول آن مرد: بر قله انقطاع کامل عادات سخیف ایستاده اند و چه عجیبند اینان. کارهای بزرگ را انجام می دهند اما عاشقانه و بی صدا.
اگر در عصر خودمان بخواهم از این ققنوس های به آتش نشسته مثالی بگویم باید هجرت کنم به سرزمین دیگری و روایت کنم از فرزندان حضرت روح الله که بار دیگر با خونبازی خود امنیت و اقتدار را برای نهضت انقلابی امام آوردند و حالا برخی زیر باد کولر روی صندلی قدرتشان تکیه میزنند و دغلبازانه میخواهند کار بزرگ آنها را به نام خود ثبت کنند اما غافل بودند که آن دو چشم بینا که رهبری این سرزمین را بر عهده دارد اجازه نمی دهد حماسه آفرینی فرزندان و سربازانش از دهان دیگری سروده شود و قاطعانه میگوید: «گاهی میشنویم بعضی میگویند یا در گذشته گفتهاند که “وقتی ما آمدیم مسئولیت پیدا کردیم، توانستیم سایه جنگ را از سر کشور رفع کنیم”، اما این حرفها درست نیست و واقعیت آن است که در تمامی سالهای متمادی، حضور ملت در صحنه، موجب رفع سایه جنگ و تعرض از سر ایران شده است.»
به واقع اگر مدافعان حرم و یا سربازان گمنامی که به دلایل امنیتی حتی نمیشود نامی ازشان بر زبان آورد از جهت یادآوریشان، وارد عرصه نمیشدند و سیل خروشان مردمی که در حمایت از این نظام مقدس قدم در خیابانها نمیگذاشتند دشمن تا خرخره مسلح و تمام کینه از سبیل تاب داده کدام یک از آقایان خوف میکرد و آتش گلوله را بر سرمان نمیریخت؟
این نهایت ناجوانمردی است که بر سر سفره ای، سفره داری کنیم که نمک غذایش حاصل دسترنج کسان دیگری است. و در ادامه تنها تعداد اندکی از این مردان مرد خمینی و خامنه ای عزیز را منتشر خواهم کرد تا آنها که مدعی برداشتن سایه جنگ هستند لااقل در خلوت خود با نگاه به این تصاویر حالشان خراب شود.
شهید محمود رادمهر
شهید علی یزدانی
شهید عادل سعد
شهید محسن قطاسلو
شهید دکتر محمد حسن قاسمی اشکفتکی
شهید اصغر فلاحت پیشه
شهید مصطفی موسوی
شهید سجاد طاهرنیا
شهید مهدی ثامنی
شهید حسین بواس
شهدای گیلانی مدافع حرم اهل بیت علیه السلام که در “سوریه و لبنان” به شهادت رسیده اند
۱- شهید عباس یوسفی نژاد: او در سال ۱۳۴۲ در لاهیجان متولد شد. در زمان دفاع مقدس مدتها در لشکر گیلان فرماندهی گردان را به عهده داشت و از پاسدارانی بود که برای مبارزه با اسرائیل عازم لبنان شد. سرانجام در بمباران هوایی جنگنده های اسرائیلی در لبنان در روز ۱۳خرداد۱۳۶۴ به شهادت رسید. این شهید بزرگوار، وصیت کرده بود که کفن و دفنش را شهید ابوالحسن کریمی انجام دهد. شهید کریمی نیز بر سر پیکر او حاضر شد و کفن و دفن این شهید را انجام داد و خودش یک سال بعد به دست منافقین در لاهیجان ترور شده و به شهادت رسید و در نزدیکی شهید یوسفی نژاد مدفون شد.
۲- شهید احمدرضا مظلومی: او در سال ۱۳۴۲ در روستای رودپشت از توابع خشکبیجار به دنیا آمد. در زمان دفاع مقدس به جبهه های جنوب و غرب کشور اعزام شده و از فعالان سپاه گیلان در جنگ بود. او در سال ۱۳۶۵ عازم لبنان شد و در آنجا در زمینه تبلیغات در میان مردم لبنان به فعالیت پرداخت و اسرائیل که او را مانع منافع خود می دید در شهر صور لبنان او را ترور کرده و در روز ۶خرداد۱۳۶۶مصادف با ۲۵ماه رمضان ۱۴۰۷ق به شهادت رساند. شهید مظلومی که در راه آزادسازی قدس به شهادت رسیده بود از آن به بعد در میان مردم گیلان به «شهید قدس» معروف گردید.
۳- شهید امیررضا علیزاده: او متولد ۱۲ مهر ۱۳۵۴ در رودسر بود. از پاسداران گیلانی و از نیروهای سپاه قدس ایران بود که برای دفاع از مقاومت اسلامی به سوریه اعزام شده بود. در عملیات تروریستی بمب گذاری مقابل سفارت ایران در شهر دمشق به شدت مجروح شد و بعد از ساعاتی در روز ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ به درجه رفیع شهادت نائل آمد. او اولین شهید گیلانی «مدافع حرم» است که برای دفاع از حرمهای شریف حضرات معصومین (ع) در سوریه به شهادت رسیده است. این جنگ ها توسط گروه های تکفیری و با حمایت عربستان، ترکیه، آمریکا و اسرائیل بر کشورهای اسلامی تحمیل شده است.
۴- شهید محمدحسین عطری: او در سال ۱۳۵۴ در خانواده ای گیلانی متولد شد. این شهید بزرگوار حین عملیات سپاه پاسداران در سوریه و دفاع از حرم حضرت زینب (س) و به دلیل اصابت ترکش خمپاره به وی در روز ۱۶ خرداد ۱۳۹۲ به درجه رفیع شهادت نائل آمد. پیکر این شهید بزرگوار را بعد از تشییع باشکوه در رشت و اقامه نماز توسط آیت الله سیدمجتبی رودباری، در سلیمان داراب رشت در جوار مزار روحانی شهید میرزاکوچک جنگلی به خاک سپرده شد.
۵- شهید فرهاد خوشه بر: شهید خوشه بر در سال ۱۳۶۰ در خراط محله کوشالشاه از توابع شهرستان لنگرود متولد شد. این شهید بزرگوار حین عملیات سپاه پاسداران در روز ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ در سوریه به شهادت رسید. او سومین شهید گیلانی «مدافع حرم» است که برای دفاع از حرمهای شریف حضرات معصومین (ع) در سوریه و عراق به شهادت رسیده است. پیکر این شهید بزرگوار با حضور گسترده مردم در شهرستان لنگرود گیلان تشییع و در گلزار شهدای این شهر به خاک سپرده شد.
۶- سردار شهید حسین همدانی: او در سال ۱۳۲۹ در همدان متولد شد. او فرمانده سابق لشکر ۱۶ قدس گیلان در زمان دفاع مقدس بود. وی از فرماندهان سپاه پاسداران و از مستشاران ارشد نظامی ایران در دفاع از حرم عقیله بنی هاشم حضرت زینب (س) در سوریه به شمار می رفت که پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۴ وقتی که پاسی از شب گذشته بود در حومه شهر حلب به دست تروریست های داعش به شهادت رسید. پیکرش را در زادگاهش همدان به خاک سپردند. او اولین فرمانده لشکر ۱۶ قدس گیلان بود که فرماندهی این لشکر را در زمان جنگ تحمیلی به دست گرفت. سه جلد کتاب خاطرات از وی منتشر شده است که مهتاب خین از مهم ترین کتاب های تاریخ شفاهی دفاع مقدس به شمار می رود که به کوشش حسین بهزاد تولید شده است ولی متاسفانه هیچ کدام از این کتاب ها، خاطرات وی در زمان فرماندهی لشکر گیلان را در بر نمی گرفت.
۷- شهید سجاد طاهرنیا: متولد رشت بود و از پاسداران گیلانی در حین عملیات مستشاری برای دفاع از حرم اهل بیت (ع) در سوریه در مقابل تکفیری ها و تروریست های داعش در روز ۳ آبان ۱۳۹۴ به شهادت رسیده است. شهادتش در روز تاسوعای حسینی واقع شد و پیکرش در روز ۷ آبان ۱۳۹۴ با حضور گسترده مردم رشت تشییع و در گلزار شهدای تازه آباد این شهر به خاک سپرده شد. این شهید بزرگوار موقع شهادتش، یک دختر یک ساله و یک پسر بیست روزه داشت که هرگز موفق به دیدار پسرش نشد.
۸- شهید سیداسماعیل سیرت نیا: او در سال ۱۳۵۷ در رشت متولد شد. از پاسداران گیلانی بود که در حین عملیات مستشاری برای دفاع از حرم اهل بیت (ع) در حومه شهر حلب سوریه به ضرب گلوگه تک تیراندازان تکفیری داعش مجروح و سپس در روز ۱۶ آبان ۱۳۹۴ به شهادت رسید. او از پاسداران سپاه محمد رسول الله (ص) تهران و از فعالان فرهنگی رشت به شمار می رفت که در عرصه مقابله با جنگ نرم نیز فعال بود و تلاش های زیادی را برای معرفی فرهنگ ایثار و شهادت به مردم رشت انجام داده بود. پیکرش صبح روز دوشنبه ۱۸ آبان در تهران تشییع شده و سپس برای تشییع و تدفین به رشت برده شد و بعد از اقامه نماز توسط آیت الله سیدمجتبی رودباری در گلزار شهدای تازه آباد رشت مدفون شد.
۹- شهید حبیب روحی چوکامی: او در روستای چوکام از توابع خمام در سال ۱۳۶۱ متولد شد. او از پاسداران گیلانی بود که برای دفاع از حرم اهل بیت عازم سوریه شده بود و در روز ۱۸ آذر ۱۳۹۴ به دست گروه تکفیری داعش به شهادت رسید. پیکر این شهید در گلزار شهدای چوکام دفن شد.
۱۰- شهید سجاد عفتی: او در سال ۱۳۶۴ در کوچصفهان به دنیا آمد. در نوجوانی به همراه خانواده اش به شهریار نقل مکان کرد. او از بسیجیانی بود که برای دفاع از حرم اهل بیت (ع) عازم سوریه شده و در روز یکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ مصادف با سالروز شهادت امام حسن عسگری (ع) به شهادت رسید. پیکر این شهید ظهر جمعه با حضور گسترده نمازگزاران در مصلای نماز جمعه شهریار تشییع و در گلزار شهدای کهنز به خاک سپرده شد.
۱۱- شهید حامد کوچک زاده: او در زمره بچه های متدین و فعال فرهنگی رشت قرار داشت که در هر جایی که کار خوبی در حال برگزاری بود حضور می یافت و کمک می کرد. او از بسیجیان و پاسداران گیلانی است که به صورت داوطلبانه و در قالب چند گردان برای دفاع از سرزمین های اسلامی و حرم اهل بیت راهی کشور سوریه شده و در حال جنگ با داعش و دستپروردگان آمریکا بودند. در روز ۱۳بهمن۱۳۹۴ در سوریه به شهادت رسید.
۱۲- شهید سید احسان میرسیار: سید احسان میرسیار اهل روستای بارکوسرای لاهیجان بود که از بسیجیان پایگاه حضرت حر زیباشهر قرچک بوده است و در کارنامه خود مبارزه با گروهک پژاک را نیز داشت. او یکی از رزمندگان گیلانی جزو نیروهای صابرین سپاه حضرت محمد رسول الله تهران بزرگ بود که در بهمن ماه ۱۳۹۴ در درگیریهای مستشاری در سوریه مفقودالاثر شده و پس از آن تصور میشد که وی به اسارت نیروهای تکفیری در آمده است. ولی بعد از گذشت حدود ۲ ماه و بررسیهای انجام شده، شهادت وی در روز ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ تایید شد. البته تاکنون پیکر وی در دسترس نیست و تصور میشود که نیروهای تکفیری پیکر این شهید رادر اختیار خود درآورده اند. از این شهید بزرگوار ۳ فرزند دختر به یادگار مانده است.
۱۳- شهید سعید مسافر ماکلوانی: او متولد ۱۳۶۵ در شهرستان صومعه سرا و ساکن شهر رشت بود که در ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ به همراه عده ای از پاسداران تیپ عملیاتی میرزاکوچک خان لشکر قدس گیلان برای دفاع از حریم اهل بیت به سوریه اعزام شد. شهید مسافر در روز ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ در هنگام عملیات مستشاری در اطراف شهر حلب سوریه به همراه تعدادی از رزمندگان حزب الله لبنان به شهادت رسید. وی در هنگام شهادت ۳۰ سال داشت.
۱۴- شهید جمال رضی: شهید رضی از پاسداران اهل شهرستان آستانه اشرفیه بود که در ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ به همراه عده ای از پاسداران تیپ عملیاتی میرزاکوچک خان لشکر قدس گیلان برای دفاع از حرم اهل بیت به سوریه اعزام شد. شهید جمال رضی در روز ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ در هنگام عملیات مستشاری در اطراف شهر حلب سوریه به همراه تعدادی از رزمندگان حزب الله لبنان و در کنار شهید سعید مسافر به شهادت رسید. وی در هنگام شهادت ۳۵ سال داشت و دو فرزند پسر ۶ و ۱۲ ساله از او به یادگار مانده است.
۱۵- شهید حسین بواس: حسین بواس متولد سال ۶۱ در شهرستان لنگرود بوده است. دوران نوجوانی و جوانی خود را به همراه خانواده در شهرستان چالوس گذراند و اخیرا برای انجام ماموریت شغلی در شهرستان قائمشهر سکونت داشت. او که فرزند نخست خانوادهای فرهنگی بود یک هفته قبل برای دومینبار از تیپ سوم امامت چالوس به سوریه اعزام شد. این شهید جوان مدافع حرم دارای یک فرزند پسر چهار ساله با نام محمدجواد است و طی سه ماه آینده نیز فرزند دوم این شهید به دنیا خواهد آمد. سرانجام در روز ۲۱ فروردین ۱۳۹۵ در دفاع از حرم اهل بیت در سوریه به شهادت رسید.۱۶- سردار شهید جواد دوربین: متولد ۱۷ فروردین ۱۳۴۶ بود. شهید دوربین از سال ۵۸ به عضویت سپاه درآمد و از چهره های فعال سپاه انزلی بود که تا سمت جانشینی سپاه آنجا ارتقا یافته بود. شهید دوربین با اینکه در سال ۱۳۸۹ از سپاه بازنشسته شده بود ولی در ۱۷ فروردین امسال به صورت داوطلبانه عازم سوریه شد و در حمله تروریستها به خان طومان در روز ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ به شهادت رسید. از این سردار سرافراز سه پسر و یک دختر به یادگار مانده است.
۱۷- سردار سید شفیع شفیعی: از رزمندگان اهل رودبار گیلان و برادر سردار شهید سید صادق شفیعی فرمانده دلاور تیپ الحدید لشکر ۲۵ کربلا که در ماموریت مستشاری در سوریه به سر می برد، در ۱۷ اردیبهشت سال ۹۵ در خان طومان سوریه به دست تکفیریهای تروریست به شهادت رسید. از این شهید بزرگوار که پیکرش به میهن بازنگشت سه دختر و یک پسر به یادگار مانده است.
۱۸- شهید محمد (رضا) هزاره: محمد هزاره از جوانان افغانی بود که سالها در گیلان سکونت داشت و در روستای میله سرای ماسال با یک دختر گیلانی ازدواج کرده بود. این شهید بزرگوار که در قالب تیپ فاطمیون در سوریه به دفاع از حرم اهل بیت (ع) مشغول بود در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ در حلب به درجه شهادت نائل شد. پیکر این شهید در روز ۳۰ اردیبهشت در محل زندگی اش شهریار تشییع شد و در گلزار شهدای بقعه باباسلمان این شهرستان به خاک سپرده شد. از این شهید دو فرزند پسر به یادگار مانده است.
۱۹- شهید جهانگیر جعفری نیا: متولد ۳ شهریور ۱۳۵۷ و از پاسداران اهل طالب آباد انزلی و دارای مدرک فوق دیپلم، بود. شهید جعفری نیا فرمانده دلیر و شجاع گردان تکاوران (صابرین) لشگر عملیاتی ۱۶ قدس گیلان بود که پس از ماهها حضور در خاک سوریه و مقابله با گروههای تکفیری به فیض شهادت نایل آمد.او در عملیات آزادسازی نبل و الزهرا که رزمندگان گیلانی در آن درخشیده بودند به درجه جانبازی نائل شده بود و بعد از انتقال به ایران با همان مجروحیت در مراسم تشییع شهید مهدی کوچک زاده شرکت کرد.او برای آخرین بار در تاریخ ۲۹ اردیبهشت امسال برای انجام ماموریت مستشاری به سوریه اعزام شده بود که ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ در آستانه ماه مبارک رمضان، در اطراف شهر حلب سوریه به شهادت رسید. از وی دو دختر ۱۰ ساله و ۱۶ ساله به یادگار مانده است.
۲۰- شهید حسینعلی پورابراهیمی: متولد ۱۳۵۰ از آستانهاشرفیه در ۱۴ خرداد در روستای الحمره در اطراف شهر حلب سوریه مجروح شد و بعد از چند روز در ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ در دفاع از حرم اهل بیت به شهادت رسید. مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر این شهید مدافع حرم گیلان صبح روز دوشنبه ۲۴ خرداد در میان خیل عظیم مردم از مسیر پل عراق تا گلزار شهدای تازه آباد رشت این شهر را با سر دادن شعارهایی چون «کلنا عباسک یا زینب» و «لبیک یا حسین» طی کردند و در همان گلزار به خاک سپردند. از این شهید بزرگوار دو فرزند پسر به یادگار مانده است.
۲۱- شهید محمدرضا یعقوبی: این شهید در سال ۱۳۴۱ در شهرستان لنگرود متولد شد. او در عملیاتهای دوران دفاع مقدس از همراهان قهرمان شهید حسین املاکی در قسمت اطلاعات و عملیات لشکر گیلان بود. وی برای دفاع از حریم اسلام در سال ۹۵ به سوریه اعزام شد و در ۱۹ رمضان مصادف با ۵ تیر ۱۳۹۵ در اطراف حلب سوریه جاودانه شد. پیکر این مجاهد بزرگ هرگز به میهنش بازنگشت. البته مراسم نمادین تشییع ایشان در ۲۴ تیرماه برگزار شد و یادمانی از ایشان در گلزار شهدای رشت نیز ساخته شد.
۲۲- شهید قاسم (کوروش) قویدل: او متولد۱۳۵۰ در شهر ماسال بود. او برای ماموریت ساخت نیروگاه برق در شهر کرکوک در عراق به سر می برد که با حمله مستقیم نیروهای تکفیری در روز ۳۰ مهر ۱۳۹۵ در همان نیروگاه به شهادت رسید. پیکر ایشان بعد از چند روز به ایران بازگردانده شد و در روز دوشنبه ۳ ابان ۹۵ از سپاه ماسال به سمت مزار شهدای انجا تشییع و به خاک سپرده شد. از این شهید بزرگوار یک فرزند دختر به یادگار مانده است.
۲۳- شهید محمد اتابه: متولد ۱۳۶۶ در منطقه گوراب زرمیخ صومعه سرا. او از نیروهای گردان حضرت رسول لشکر ۱۶ قدس گیلان بود که در سال ۹۵ به سوریه اعزام شد و در تاریخ ۹ ابان ۱۳۹۵ در پادگان اکادمیک نظامی حلب سوریه به شهادت رسید. پیکر این شهید والامقام در روز ۱۱ ابان ۹۵ در صومعه سرا تشییع شد و در زادگاهش به خاک سپرده شد. از او یک پسر دو ساله به یادگار مانده است.
۲۴- شهید محسن خزایی: در روز ۱۵ آذر ۱۳۵۱ در خانواده ای مذهبی که ذاکر اهل بیت بودند در زاهدان به دنیا آمد و در سال ۷۴ به عنوان متصدی صدا فعالیت خود را در صداو سیما آغاز کرد و به خاطر شور و نشاط خاصی که در برنامه های جوان ایجاد می کرد و با جوانان ارتباط زیادی داشت مدیر باشگاه خبرنگاران جوان زاهدان شد. زمانی که جریان تکفیری گروهک جندالشیطان در جنوب شرق فعال شده بود، او یکبار از کمین گروهک تکفیری در حادثه تروریستی تاسوکی نجات یافت. وی پس از موفقیت در باشگاه خبرنگاران جوان زاهدان، به عنوان مدیر خبر صدا و سیمای استان گیلان معرفی شده و ۳ سال در گیلان سکونت گزید و مسئولیت اتاق خبر شبکه باران را بر عهده داشت و در این دوره موفقیت های چشمگیری به دست آورد. او پس از فعالیت های تخصصی و حرفه ای خبر، عشق دفاع از حرم او را به سوریه کشاند در مناطق جنگی گزارشهای خبری متعددی از وی در شبکه های مختلف سراسری پخش می شد. در روز ۲۲ آبان ۱۳۹۵ گروه خبری خبرگزاری صدا و سیما برای پوشش آخرین وضع میدان نبرد و پیشروی رزمندگان در منطقه منیان در غرب شهر حلب حضور داشت که تروریست های تکفیری با خمپاره این گروه را مورد حمله قرار دادند و خزایی در اثر اصابت ترکش ناشی از انفجار خمپاره به ناحیه سر به شهادت رسید. پیکر این شهید را در گلزار شهدای زادگاهش دفن کردند. وی دارای سه فزرند، دو پسر و یک دختر است.
۲۵- شهید یدالله قاسم زاده: متولد ۱۳۶۱، اصالتا اهل روستاهای آسیابسر و ملاسرا از دهستان طاهرگوراب بخش مرکزی شهرستان صومعه سرا و البته ساکن محله خزانه تهران بود. او یکی از مستشاران زبده نظامی بود که چندی پیش داوطلبانه برای دفاع از حریم اهل بیت(ع) از از سپاه المهدی تهران به سوریه رفت و در روز دوشنبه ۱ آذر ۱۳۹۵ براثر اصابت ترکش خمپاره در حوالی شهر حلب سوریه توسط تروریستهای تکفیری به شهادت رسید. مراسم تشییع پیکر مطهر این شهید، صبح روز پنج شنبه ۴ آذر از مسجد جامع خزانه تهران با حضور عموم مردم پایتخت برگزار شد و سپس پیکر مطهر شهید برای خاکسپاری به بهشت زهرا انتقال یافت تا در کنار همرزم شهیدش شهید محرم ترک آرام گیرد. از او دو پسر ۴ و ۶ ساله به یادگار مانده است.